Geopolitikk

Geopolitikk - Bjørn D. Nistad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn D. Nistad
DIMENSJON
6,61 MB
FILNAVN
Geopolitikk.pdf
ISBN
4391643159641

BESKRIVELSE

Geopolitikk er en innføring i geopolitikk som fag. Boken presenterer geopolitiske tenkere og teorier fra antikken til i dag. Den diskuterer hvordan geografiske forhold i kombinasjon med militærmakt, økonomisk styrke, befolkningsstørrelse og andre faktorer bestemmer statenes makt, hvordan statene er involvert i en makt- og overlevelseskamp og betydningen av maktbalansen mellom statene. Den tar for seg hvordan folkeretten og internasjonal opinion, atomvåpen, globalisering, massemedier, ikke-statlige organisasjoner og terrorisme virker inn på inter.nasjonal politikk. Og den presenterer de viktigste aktørene og regionene i storpolitikken i dag.

North Stream II mellom Russland og Tyskland vil åpnes en gang neste år. Syriakrigen: geopolitikk og media. Av.

Øystein Dørum Kronikk: Fra bakrus til konflikt Det er vanskelig å unngå spådommen om at vi ved dette årsskiftet vil ta steget inn i konfliktenes tiår. Samfunn.

RELATERTE BØKER