Religionens tilbakekomst i offentligheten?

Religionens tilbakekomst i offentligheten? En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,91 MB
FILNAVN
Religionens tilbakekomst i offentligheten?.pdf
ISBN
3088688524111

BESKRIVELSE

Har religion blitt mer synlig og omstridt de siste tretti årene?På midten av 1980-tallet antok mange samfunnsforskere at samfunnslivet i hovedsak var sekulært og at religionen ble mer og mer privatisert. Men etter hvert hevdet flere at sekulariseringsteorien hadde feilet og at religionen hadde kommet tilbake inn i den offentlige sfære. På hvilken måte er religion en del av den norske offentligheten i dag? Det er diskusjonen i denne boken, presentert gjennom empiriske undersøkelser av religionens plass i politikken, mediene, staten, og sivilsamfunnet de siste tretti årene. Boken egner seg for studenter i samfunnsfag som vil vite mer om religion, for studenter i religionsfag og mediefag - og for alle som er opptatt av religionens plass i det norske samfunnet.

handlekurv . Lagerstatus Religionens tilbakekomst, nedgang eller økende kompleksitet?, I: Inger Furseth (red.), Religionens tilbakekomst i offentligheten? Religion, politikk, medier, stat og sivilsamfunn i Norge siden 1980-tallet.

Derfor snakker Ap-lederen om kristen kulturarv Kjøp Religionens tilbakekomst i offentligheten? fra Bokklubber Har religion blitt mer synlig og omstridt de siste tretti årene? På midten av 1980-tallet antok mange samfunnsforskere at samfunnslivet i hovedsak var sekulært og at religionen ble mer og mer privatisert. På bakgrunnen av påstanden om religionens tilbakekomst forventet vi å finne at religion som tema hadde økt i mediene. Analyser av flere dagsaviser og livsstilblader i 1988, 1998 og 2008 ga heller ikke ubetinget støtte til påstanden. Religionens tilbakekomst i offentligheten? religion, politikk, medier, stat og sivilsamfunn i Norge siden 1980-tallet Furseth, Inger.

RELATERTE BØKER