Å samtale seg til kunnskap

Å samtale seg til kunnskap - Liv Gjems | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Liv Gjems
DIMENSJON
9,3 MB
FILNAVN
Å samtale seg til kunnskap.pdf
ISBN
4523821074806

BESKRIVELSE

Denne boken tar opp sosiokulturelle teorier om hvordan barn lærer språk i dagligdagse aktiviteter og språklige interaksjoner med voksne og andre barn. Det understrekes hvor viktig det er for barns læring om språk og omgivelsene at førskolelærere både følger opp barnas initiativ til samtale og inviterer barna til samtale. Boken handler om hvordan barn lærer om omgivelsene, om seg selv og om andre mennesker gjennom samtaler. Språk og samtaler representerer sentrale redskaper for læring. Ved hjelp av ord kan vi dele erfaringer og tanker med hverandre, og ordene hjelper oss å ordne og systematisere våre egne erfaringer. I barnehagen foregår det samtaler hele dagen. De fleste er spontane, ikke-planlagte samtaler, som kan være fortellende, beskrivende, forklarende eller lekende. Disse samtalene utgjør antakelig den mektigste læringsarenaen i barnehagen, men får gjerne liten pedagogisk oppmerksomhet. Liv Gjems er førskolelærer, cand.paed. og dr.polit. Hun arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold, og leder for tiden et treårig prosjekt om barns læring om språk og gjennom språk, finansiert av Norges forskningsråd. Gjems har tidligere utgitt Hva lærer barn når de forteller? Barns læringsprosesser gjennom narrativ praksis (2007) og sammen med Thorleif Bugge Time-out! Bilder fra nye pedagogiske landskap (1998).

Bjørn Ringom har siden -80 tallet gjort en rekke med en-til-en samtaler med ledere/ansatte/private for å hjelpe dem til et bedre liv. Parterapi er å gi seg selv mulighet til å få det bedre. Parterapi er ikke å bli forandret.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Kjøp 'Å samtale seg til kunnskap, sosiokulturelle teorier om barns læring om språk og gjennom språk' av Liv Gjems fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788245007916 Kjøp 'Å samtale seg til kunnskap, Sosiokulturelle teorier om barns læring om språk og gjennom språk' av Liv Gjems fra Fagbokforlaget. Jeg runder av med å sitere Gjems for å understreke av språk- samtale- dialog og kommunikasjon er lagt mer enn bare prat.

RELATERTE BØKER