Ut i det fri

Ut i det fri - Arne Lie Christensen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Lie Christensen
DIMENSJON
7,92 MB
FILNAVN
Ut i det fri.pdf
ISBN
2900348559648

BESKRIVELSE

Hvorfor har nordmenn så sterkt forhold til hytta? Hva betyr denne særegne tradisjonen for oss? Hva slags sammenheng er det mellom frihetslengselen på setra, løkka og landstedet? Hvordan var det opprinnelige koie- og seterlivet i skogen og på fjellet? Og når oppsto byfolks drøm om et enklere liv på landet? Til alle tider har arbeidet krevd at nordmenn forflyttet seg mellom by og land, og mellom sommer- og vinterbolig: fra gård til seter, koie og fiskebu. Det har også handlet om flytting mellom byleilighet til landsted. Først for borgerskapet, deretter for folk fra de bredere samfunnsklassene. Fra slutten av 1700-tallet kom turistene med sitt romantiske blikk på det norske landskapet. Snart dro byfolk til fjells, til kysten og ut på landet for å rekreere. «Ut i det fri» ble mottoet. Med økt ferie, ville stadig flere for en stund bort fra sivilisasjonen nærmere naturen. På hytta var livet mer primitivt enn ellers alt skulle gjøres i pakt med tradisjonen. I dag forbedres hyttenes komfort, og folks ferievaner forandres. Alle vil ut i det fri, men hvor ble det av det enkle liv?Boken er gjennomillustrert.

Arbeidsgiver er pliktig å sørge for at arbeidstaker tar ut full ferie. ut i det fri? Det kan jo være så mye! Og - kanskje? Like i nærheten der du er? Du kan kjenne på så mye livsglede se mye vakkert om turen din ikke er så lang! Det er fantastisk når vi av og til kan leve ut sansene våre og kle hverdagen vår med sterke opplevelser uansett hvor vi er! Jeg vet godt at flere av mine faste lesere er hindret.. Rømningsveier. Skulle det oppstå brann som man ikke får slokket selv, er det viktig å kunne evakuere raskt.

på andre sida av fjorden. Fint å gå frå setra og oppover fjellfoten I DET FRI.

RELATERTE BØKER