Ibsens to kvinner

Ibsens to kvinner - Anne Marie Rekdal | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Marie Rekdal
DIMENSJON
10,75 MB
FILNAVN
Ibsens to kvinner.pdf
ISBN
7749765016348

BESKRIVELSE

Den typiske Ibsen-helten er ikke en kvinne, men en mann stilt mellom to kvinner. Den ene er han gift med, den andre er oftest en eksotisk, fremmed kvinne som vinner heltens begjær - før hun trekker ham i døden. Heltens forhold til de to kvinnene dreier seg alltid om begjær - erotisk begjær og begjær etter penger, makt og ære, eller etter å skape kunst. Og om dødsbegjær og skyld. Hvorfor vender den sosialt engasjerte Henrik Ibsen stadig tilbake til begjærstriangelen med en mannlig helt stilt mellom to kvinner? Ibsen-forsker Anne Marie Rekdal finner forklaringen i dramaet som sjanger. Der iscenesettes relasjonene mellom karakterene, og ikke enkeltkarakterer. I analysene av tolv Ibsen-drama viser hun hvordan de to kvinnene er aktører i den realistiske handlingen, samtidig som de symbolsk iscenesetter den mannlige heltens fantasier og begjær.

En av sakene her gjaldt ansettelse av ny foreningsbibliotekar. Ibsen foreslo å ansette en kvinne i stillingen. Den typiske Ibsen-helten er ikke en kvinne, men en mann stilt mellom to kvinner.

Last ned bøker på vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org. Ibsens kvinner er sårbare og sterke. Ibsens kvinner sprenger grenser og søker selvstendighet.

RELATERTE BØKER