Den unge Marx : rett, samfunn og vitenskapsteori

Den unge Marx : rett, samfunn og vitenskapsteori lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,81 MB
FILNAVN
Den unge Marx : rett, samfunn og vitenskapsteori.pdf
ISBN
2151653914353

BESKRIVELSE

På 1900-tallet fikk Karl Marx’ teorier stor betydning for den politiske tenkningen og samfunnsutviklingen over store deler av verden. Også den kunnskapen universitetene formidlet ble sterkt påvirket. Etter Berlin-murens fall og Sovjetunionens kollaps er sporene etter Marx i politikken og i akademia delvis visket ut.Marx’ svakere tilstedeværelse i dagens forskning reiser spørsmålene: Er det noe som blir oversett? Er ikke Marx lenger relevant?Den unge Marx inviterer til diskusjon om disse spørsmålene og undersøker hvordan vi kan forstå Marx’ skrifter som historiske tekster i vår tid. Boken konsentrerer seg om tekstene skrevet av den unge og for mange mer ukjente Marx, og diskuterer blant annet det han skriver om:•byråkrati•jødenes stilling•rettsvitenskap•konstitusjoner og menneskerettigheter•tyverier•arbeid og eiendomsrettI boken blir Marx’ tekster om disse temaene drøftet i lys av aktuell forskning i flere fagområder, blant annet rettsvitenskap, sosiologi og historie. Boken viser at den unge Marx’ tekster, på tross av vesentlige svakheter, utfordrer begreper og teorier i vår tids forestillinger om rett, samfunn og historie.

Rett, samfunn og vitenskapsteori». For alle, der interesserer sig for mulighederne for en aktualiseret men historisk informeret retskritik. DEN UNGE MARX.

Marx' kritikk av ekspertkunnskap, I: Christoffer Conrad Eriksen (red.), Den unge Marx: Rett, samfunn og vitenskapsteori. Cappelen Damm Akademisk .

RELATERTE BØKER