Farvel Norge

Farvel Norge - Sverre Mørkhagen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Mørkhagen
DIMENSJON
3,52 MB
FILNAVN
Farvel Norge.pdf
ISBN
5818063055003

BESKRIVELSE

For første gang på 60 år kommer en samlet fremstilling av den norske utvandringen til Amerika - en råbarket historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til. 17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor. Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert. Andre bind, om innvandrernes skjebne i Amerika, utkommer i 2011.Se forfatteren fortelle om boka her:

De syriske asylsøkerne Sary Al-Johmany (19) og Safwan Hatouk (46) har stått opp tidlig, pakket bagene og kommet seg fra asylmottaket på Forus, til togstasjonen i Stavanger. De skal stikke av.

Norvoice A.S driver utvikling av ulike web-konsept og utformimgen av opplegget til farvel.net ble utviklet i 2009 basert på et konsept vi hadde utarbeidet rundt årtusenskiftet. Farvel.net ble imidlertid ikke lansert før i oktober 2013 som nettstedet for dødsannonser i Norge.

RELATERTE BØKER