Namn i det fleirspråklege Noreg

Namn i det fleirspråklege Noreg Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,57 MB
FILNAVN
Namn i det fleirspråklege Noreg.pdf
ISBN
9247620229608

BESKRIVELSE

Dei fleste artiklane i denne boka gjer greie for stadnamn og personnamn brukte av språklege minoritetar i Noreg, bl.a. samar, kvenar og romanifolket ("taterar"). Ein artikkel tar for seg personnamn blant nyare innvandrarar. Har dei tatt vare på sin eigen namneskikk eller har dei tilpassa seg norsk namneskikk? Boka inneheld også ein artikkel om namn på teiknspråk og ein artikkel om utanlandsk påverknad på fornamna i Noreg.

Lingvister og navnefors-kere har gått i lag, og sammen har de klart å skape noe nytt, unikt og spenn - ende. Gulbrand Alhaug & Aud-Kirsti Pedersen (red.), Namn i det fleirspråklege Noreg. 363 s.

sammen med en eventuell norsk navneform, jf. § 11 andre ledd. Dokumentarprosjektet "Det fleirspråklege Noreg" viser eit samtidsbilete av språkbruken i den norske kvardagen.

RELATERTE BØKER