Hjernen på godt og vondt

Hjernen på godt og vondt - Jan Kærup Bjørneboe | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Kærup Bjørneboe
DIMENSJON
5,80 MB
FILNAVN
Hjernen på godt og vondt.pdf
ISBN
9916191936072

BESKRIVELSE

Hjernen er meg! Tretti prosent av alle nordmenn blir hjernesyke temporært eller permanent i Norge. Psykiatri, hodepine, demens, parkinson, slag, MS eller skader, rammer mange i ulike aldre. Parallelt med de utfordringer dette er for den enkelte og for samfunnet, er nevrologien i rivende utvikling. Hjernetrim og hjerneføde er viktige forebyggende faktorer. I denne boken finner du intervjuer med Norges ledende medisinske ekspertise innen nevrologisk behandling og forskning. Sykdommer beskrives enkelt og lettfattelig med mange gode råd og tips. Pasientene og pårørende er også med. Vi møter bl.a. slagrammede Johanne på 19 år, parkinsonisten Trond og hans nevrokirurg under operasjonen Deep Brain Stimulation og migrenepasienten Ane som av og til må melde seg ut av verden, 100-åringen Lillemor, klar som et egg på sin stamrestaurant over en gin&tonic, og mange andre. Helseminister Bent Høie sier i bokens forord at: « ...det er så viktig med mer kunnskap om hjernesykdommer og hvordan det er å leve med dem. Jan Bjørneboes bok er et viktig bidrag til dette. Her kan du lese om hjernens utvikling, om hvordan det er å ha en hjernesykdom og hvordan det er å være pårørende eller venn til en person med slik sykdom... Det er en bok av det optimistiske slaget». Professoren og biologen Dag O. Hessen funderer på om hjerneoutsourcing kan gi lavere intelligens på sikt hos vårt mest unike organ. I forordet sier professoren om boken: «... Den boka du nå holder i hendene er imidlertid noe helt for seg selv, med sin design og sitt helt egne blikk på hjernen både gjennom ulike faglige briller, og ikke minst fra forfatteren og andre som har fått merke at hjernen ikke alltid spiller på lag...». Forfatteren Jan Kærup Bjørneboe er selv hjernesyk med parkinson og vet mye om hva Han deler raust fra sin erfaring for å hjelpe både de med og uten hjernesykdommer. Boken er et must... for alle som har en hjerne!

Musikk engasjerer følelsene, og har også en tendens til å bli assosiert med belønninger. Det lager dopamin i hjernen, det stoffet som belønner, og som gjør at vi har lyst til å gjøre noe igjen og igjen - på godt og vondt, forklarer nevrologen og musikkprofessoren. Hjernen er formet av genetiske faktorer, men også av barnets miljø og de spesifikke handlingene barnet gjør.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Ungdomshjernen På godt og vondt Vårseminar, barnesykepleie -NSF - Scandic Parken, Ålesund,17. April 2018 Barne og ungd.psykiater Knut Asbjørn Ulstein Musikkens evne til å manipulere oss, på godt og vondt, er enorm.

RELATERTE BØKER