Skandinavia i vikingtiden

Skandinavia i vikingtiden - Jón Vidar Sigurdsson | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jón Vidar Sigurdsson
DIMENSJON
3,63 MB
FILNAVN
Skandinavia i vikingtiden.pdf
ISBN
2687075276717

BESKRIVELSE

Mye kan fortelles om skandinaviske vikinger og deres ferder, både som plyndrere, handelsmenn, landnåmsmenn og håndverkere. Men mye skjedde på hjemmebane også. Tidlig truet germanske og slaviske stammer Danmark fra sør, og det førte til framveksten av en sterk kongemakt som også kom til å dominere resten av Skandinavia gjennom hele vikingtiden. Vikingtidssamfunnet var et nettverkssamfunn. De sosiale båndene som ble skapt gjennom vennskap og slektskap, bandt hele Skandinavia tett sammen. Skandinavia var en fredelig region i vikingtiden. Mellom skandinaviske herskere foregikk det en rivalisering som kom til uttrykk gjennom maktsymboler. Hvem kunne holde de største festene, gi de mest verdifulle gavene, bygge de største hallene, skipene og gravhaugene og ha de beste våpnene, fineste klærne og smykkene? Forbruk var en dyd. Vi kan snakke om et show off-samfunn. Volden ble i stor grad eksportert i form av plyndringstokter. De overlappende slekts- og vennskapsforbindelsene blant eliten ga en viss garanti for fred. Samfunnet var sterkt lagdelt, det var konger, høvdinger, bønder og treller. Religionen var en elitereligion der høvdingene dannet vennskap med gudene etter jordisk mønster. Gården var samfunnets grunnenhet, og de store gårdene der konger og høvdinger holdt til, var tidens maktsentre.

Arkeologiske kilder antyder imidlertid at nordboere drev handel og kanskje også plyndring i Europa også før denne tiden. Skandinavia var en fredelig region i vikingtiden. Mellom skandinaviske herskere foregikk det en rivalisering som kom til uttrykk gjennom maktsymboler.

På bakgrunn av Vikingene tålte ikke fornærmelser. FRA ARKIVET: Du måtte passe munnen din i vikingtiden.Hvis du fornærmet noen på feil måte, kunne du bli drept der du sto.

RELATERTE BØKER