Tysnesbunaden

Tysnesbunaden - Anne Gregoriusdotter Skaar | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Gregoriusdotter Skaar
DIMENSJON
6,35 MB
FILNAVN
Tysnesbunaden.pdf
ISBN
6105239406004

BESKRIVELSE

Mange års engasjement i arbeidet med Tysnesbunaden ligger bak denne boken. Forfatteren har undersøkt, avbildet og registrert bevarte draktdeler fra det 19. århundret, studert skifteprotokoller og andre kilder, og på dette grunnlaget gjort en nitid rekonstruksjon av høytidsdrakten for både menn og kvinner, og vinterdrakten for kvinnene. Anna Gregoriusdotter Skaar gjør grundig rede for de funn hun har gjort, og de utledninger og valg materialet har invitert til. Rekonstruksjonen av Tysnesdraktene er svært nøye beskrevet, og forfatterens lange og solide erfaring fra dameskredderfaget og opplæringsvirksomhet har resultert i en særdeles instruktiv fremstilling. Et rikt illustrasjonsmateriale sammen med gode beskrivelser, instruktive figurer og mønstertegninger øker i høy grad bokens bruksverdi. Historien om draktbruk, der særlig tidligere tiders kvinnearbeid belyses, er viktig kulturhistorie, og dermed meget lesverdig for langt flere enn de spesielt bunadsinteresserte.

Derfor blir det vanskelig å konkurrere mot andre steder i Norge, hvor svært mange har de samme draktene, sier hun. Tysnesbunaden: kvinne- og mannsdrakt før og nå Av Anne Gregoriusdotter Skaar Forlag Eide forl. ISBN 9788251406529 Utgitt 2002, Innbundet.

Ellen Wigaard Scheel Norske drakter, stakker og bunader. Thorbjørg Hjelmen Ugland ... Lenkjer knytt til sentraladministrasjonen (09.02.2011) Aetat Arkivkatalog for Tysnes kommune 1837 - 1964 (1829 - 1989) Bedin Bergen_og_Omland_Friluftsråd Trygg handel med: BOKeksperten.no er en bokhandel på nett som tilbyr deg det beste utvalget av bøker til gode priser.

RELATERTE BØKER