Grunnlagstenkning i et kvinnefag

Grunnlagstenkning i et kvinnefag - Gunnhild Blåka | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnhild Blåka
DIMENSJON
12,4 MB
FILNAVN
Grunnlagstenkning i et kvinnefag.pdf
ISBN
6586617472172

BESKRIVELSE

Jordmoryrket har til alle tider vært mangfoldig og dramatisk. Jordmødrene assisterer kvinnene i et av livets mest kritiske og avgjørende øyeblikk. Forankret i både natur og kulturelle normer formes jordmoryrket gjennom historien. I denne boken får forfatteren fram hvordan jordmødre tenker om grunnleggende temaer i faget, som reproduksjon, seksualitet og moderskap. Denne boken synliggjør yrket ved at jordmødrene selv får fortelle om sitt mangfoldige, livsnære og til tider kompliserte yrkesliv. Til å belyse kvinners hverdagsliv i opplæring og praktisk yrkesutøvelse bruker forfatteren teori fra flere fagfelt med spesiell vekt på en praksisnær fenomenologisk tilnærming. Forfatteren ønsker å få fram kampene og konfliktene som utspiller seg når et kvinneyrke deltar i det "moderne kvalifiseringsprosjektet". Gunnhild Blåka er utdannet sykepleier og jordmor og arbeider som førsteamanuensis ved prosjekt helsefag hovedfag og prosjekt pedagogikk hovedfag ved Universitetet i Bergen.

(2002) Grunnlagstenkning i et kvinnefag : teori, empiri og metode. Oslo, Fagbokforlaget (JMUE 100, JMUE 301, JMUE 500, JMUE 700, JMUE 900) Jordmorutdanningen er et 2 års fulltidsstudium, som gir 120 studiepoeng.

NFF 1998. 9 sandvik, Gunnhild Grunnlagstenkning i et kvinnefag.

RELATERTE BØKER