Henrik Ibsen

Henrik Ibsen - Robert Ferguson | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Robert Ferguson
DIMENSJON
11,10 MB
FILNAVN
Henrik Ibsen.pdf
ISBN
4196752095259

BESKRIVELSE

Robert Fergusons biografi om Henrik Ibsen (1828-1906) skapte voldsom debatt da den utkom første gang i 1996. Ferguson bryter med det tradisjonelle bildet av den norske nasjonaldikteren som en kunstnerisk halvgud, og isteden blir vi introdusert for et menneske med alle sine brister og lyter. Fergusons britiske bakgrunn gjorde ham også i stand til å betrakte Ibsen, Norge og nordmenn utenfra: Ibsen var, som sin skikkelse Peer Gynt, norsk av fødsel, men verdensborger av gemytt. Mellom evne og higen er en modig og forfriskende biografi, skrevet i en uakademisk, personlig og fortellende stil som vil etterlate mange lesere både beundrende og vantro.

Han heter egentlig Henrik Johan Ibsen, som han har blitt oppkalt etter farfaren og morfaren hans. Farfaren het Henrich Ibsen og morfaren het Johan Altenburg.

Statue av Henrik ... Henrik Ibsen Museum er en avdeling i Telemark Museum som holder til på den tidligere gården Ibsens Venstøp (historisk kalt Erlands Venstøp) i Gjerpen i Skien kommune, fem kilometer fra Skien sentrum.Gården var Henrik Ibsens barndomshjem i perioden 1835-1843, fra han var sju til han var femten år gammel. Eiendommen ble skjenket daværende Brekke museum i 1958 av familien Løvenskiold ... Universitetet i Oslo ved Henrik Ibsens skrifter og Eining for digital dokumentasjon Kontakt: [email protected] Følg oss på: Follow @IbsensSkrifter Facebook.

RELATERTE BØKER