Det vokser et tre i Brooklyn

Det vokser et tre i Brooklyn - Betty Smith | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Betty Smith
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Det vokser et tre i Brooklyn.pdf
ISBN
7248540402814

BESKRIVELSE

Kåret av The New York Public Library til en av de mest leseverdige romanene fra det 20. århundret. Det vokser et tre i Brooklyn er en av forrige århundres vakreste oppvekstromaner. Gjennom fortellingen om den gatesmarte ungjenta Francie Nolan og hennes arbeiderklassefamilie, portretteres et håpets og drømmenes New York. Med observant humor, glitrende skildringer og et fargerikt persongalleri, trer Brooklyn fram som en pulserende bydel, og verden som noe ganske annet enn den vi lever i i dag. Likevel treffer boken en nerve i oss alle, fordi den berører noen helt grunnleggende temaer: kjærlighet, klassereise, utopier og knuste drømmer. Dette er en bok man ikke forlater uberørt. Det vokser et tre i Brooklyn er basert på forfatter Betty Smiths egen oppvekst i New York. Den ble utgitt for første gang på norsk i 1946, samme år som filmversjonen av romanen mottok en Oscar. Den refereres stadig til i populærkulturen. «En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Den treffer selve kjernen i livet ... Hvis du ikke leser Det vokser et tre i Brooklyn, blir du én erfaring fattigere.» New York Times Les utdrag fra boka

Boken kommer inn på grunnleggende temaer som: kjærlighet, klassereise, knuste drømmer og familie. Det vokser et tre i Brooklyn er basert på forfatter Betty Smiths egen oppvekst i New York. Den ble utgitt for første gang på norsk i 1946, samme år som filmversjonen av romanen mottok en Oscar.

Gjennom fortellingen om den gatesmarte jenta Francie Nolan og hennes arbeiderklassefamilie, portretteres ... Dette er en av forrige århundres vakreste oppvekstromaner. Det vokser et tre i Brooklyn ble kåret av The New York Public Library til en av de mest Det vokser et tre i Brooklyn ble kåret av The New York Public Library til en av de mest leseverdige romanene fra det 20.

RELATERTE BØKER