Kvinner i vikingtid = Vikingatidens kvinnor

Kvinner i vikingtid = Vikingatidens kvinnor Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,5 MB
FILNAVN
Kvinner i vikingtid = Vikingatidens kvinnor.pdf
ISBN
3484015303272

BESKRIVELSE

Tradisjonelt har forskningen om vikingtiden konsentrert seg om det mannlige universet. Kvinner og kvinneliv som studieobjekt har for det meste handlet om husfrue- og morsrollen. Men kvinnene i vikingtiden spilte ikke bare en passiv rolle. De var aktive samfunnsaktører. Denne tverrfaglige antologien ser på kvinnenes aktiviteter i en samfunnsmessig kontekst. Hvilke sosiale posisjon.er kunne kvinnene inneha? Hvilke muligheter og rettigheter hadde de? Og kunne de være mektige på samme måte som mennene? Bidragsyterne er fra ulike fagfelt: arkeologi, historie, religionshisorie, filologi og litteraturvitenskap. På hver sin måte problematiserer de den stereotype fremstillingen av vikingtidskvinnen og bringer ny kunnskap om ulike kvinneroller i et samfunn der ikke bare mennene hadde innflytelse og politisk makt.

Kvinner og kvinneliv som studieobjekt har for det meste handlet om husfrue- og morsrollen. Men kvinnene i vikingtiden ... Les Kvinner i vikingtid = Vikingatidens kvinnor boken i PDF, ePUB, MOBI format på lesclefsdor2018seoul.org nettside.

Johansson ... Vikingatidens gravar säger att män och kvinnor hade olika symboler och roller, men att det fanns rika och mäktiga personer av båda könen. V id Köpingsvik på Öland stod ett mäktigt gravbål vid slutet av 900-talet. Moen, Marianne (2014).

RELATERTE BØKER