Harald Hårfagre og Norges tilblivelse

Harald Hårfagre og Norges tilblivelse En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,95 MB
FILNAVN
Harald Hårfagre og Norges tilblivelse.pdf
ISBN
6963392814484

BESKRIVELSE

For første gang er helt sentralt, mytisk materiale om Norges opprinnelse samlet på et brett, hittil ukjent for folk flest i Norge. Her kan du lese noen av de eldste forestillingene om hvordan Norge ble bebygd og fikk navnet sitt, nedtegnet i en fjern fortid - for minst 800 år siden. Du kan lese originalfremstillingene om hvordan den mytiske personen Nor samlet Norge lenge før kong Harald Hårfagre. Her finnes det fascinerende sagnet om hvordan Harald Hårfagre ble fostret av den mystiske Dovre og om hvordan Dovre satte ham på ideen om å samle Norge til ett rike. Vi følger Harald fra kamp til kamp og inn i en lite kjent snutt om hans besettende kjærlighet til samekvinnen Snøfrid. Her blir du kjent med en av kong Haralds nærmeste medarbeidere, Hauk Håbrok, om hvordan han ordnet opp for kong Harald både i England og Russland - og vi møter den merkelige jotunkvinnen Heid, Haralds fostermor fra Dovre. Gjennom tre vellystige skalder får vi høre litt om et drama mellom den norske og svenske kongen for 1100 år siden.

Legg i handlekurv. Beskrivelse; Produktbeskrivelse.

Osebergskipet. Harald Fairhair was the king who unified Norway into one kingdom after winning the Battle of Hafrsfjord in ca.

RELATERTE BØKER