Skape, verne og forvalte

Skape, verne og forvalte - Frode Ulvund | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Ulvund
DIMENSJON
5,58 MB
FILNAVN
Skape, verne og forvalte.pdf
ISBN
8103081406348

BESKRIVELSE

Bergens Skog- og Træplantningsselskap ble stiftet i 1868 med formål om å plante trær i Byfjellene. Byens golde fjellsider ble med tiden omgjort til frodige skoger. Tidlig ble også bygging og vedlikehold av veier og stier en sentral del av selskapets arbeid for å skape og tilgjengeliggjøre en bynær naturpark. Fra slutten av mellomkrigstiden fikk selskapet et særlig engasjement for aktivt å verne Byfjellene mot ulike former for utbyggings- og brukspress. De siste tiårene har særlig forvaltning og vedlikehold av naturparken på vegne av Bergen kommune preget virksomheten. Bergens Skog- og Træplantningsselskap og Bergens Naturpark er uløselig knyttet til Byfjellene. Selskapet og naturparkens historie er derfor også historien om hvordan de sentrale delene av Byfjellene har blitt skapt, vernet og forvaltet som Vestlandets mest brukte frilufts- og rekreasjonsområde. Denne boken viser hvordan skogvitenskap og skogsak, estetikk og natursyn, friluftsliv og rekreasjon, naturvern og kulturvern, filantropi og dugnad, har dannet sentrale rammer for Skogselskapets virksomhet i Byfjellene i 150 år.

Bodoni forlag 2018. ISBN 978-82-7128-966-9; Nasjonens antiborgere.

Tidlig ble også bygging og vedlikehold av veier og stier en sentral del av selskapets arbeid for å skape og tilgjengeliggjøre en bynær naturpark. Ønsker du å laste ned en Skape, verne og forvalte-bok? Bra valg! På vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org finner du boken Skape, verne og forvalte og andre bøker av forfatteren Frode Ulvund. Kommunen har ansvar for at motorferdsel utmark og vassdrag forvaltes i samsvar med motorferdselloven og tilhørende regelverk. Kommunen har ansvar for at © Foto: Silje Fetveit.

RELATERTE BØKER