Lysefjorden

Lysefjorden - Gunnar Henriksen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Henriksen
DIMENSJON
6,83 MB
FILNAVN
Lysefjorden.pdf
ISBN
3217559987620

BESKRIVELSE

Lysefjorden er et mektig naturfenomen som gjør et sterkt inntrykk på alle som får føle dens magi. Her finnes en villskap som må oppleves, stupbratte fjell som rager mer enn 1000 meter over havet, og med havdybder ned mot 460 meter. Boken "Lysefjorden" er laget for besøkende på Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden - og gir spennende, interessant og nyttig informasjon. Her tas leserne med på en naturhistorisk og kulturhistorisk reise gjennom et av Norges mest besøkte områder, og får samtidig noen praktiske opplysninger på ferden. Det rike dyrelivet i området vies også stor plass. Her kan en oppleve kongeørn, flere typer falker og hauker, rypenes kaklinger, elg på svøm over fjorden, hjort, rådyr og digre villreinbukker. Den karakteristiske teisten som svømmer rundt på speilblank fjord, og steinkobben som svømmer i overflaten. En og annen spekkhogger i sin ustanselige jakt på brisling. Laksen og sjøauren som gir alt på sin farefulle ferd mot Lyseelva for å gyte. Flere hai-arter og sjeldne dypvannsfisk som besøker de øvre vannlagene om natten. "Lysefjorden" utgis både på norsk, engelsk, tysk og fransk.

It is particularly well known for the huge Preikestolen ... Lysefjorden er en fjord i Sandnes og Strand kommuner i Rogaland. Den er 42 km lang, går i nordøstlig retning fra Høgsfjorden øst for Stavanger, som er en arm av Boknafjorden.

Beliggenheten er helt super, vakker utsikt. Mariann 10/16/2016. Lysefjorden er et svært populært område både for de som liker vandring og for de som liker å teste sine grenser i ekstremløp.

RELATERTE BØKER