Isolasjon : et fengsel i fengselet

Isolasjon : et fengsel i fengselet lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,28 MB
FILNAVN
Isolasjon : et fengsel i fengselet.pdf
ISBN
3260318000524

BESKRIVELSE

Å sette en frihetsberøvet person i isolasjon, er et av de aller mest inngripende maktmidlene en demokratisk stat har til rådighet overfor sine borgere. Hvorfor brukes isolasjon likevel så ofte i skandinaviske fengsler? Hvorfor fortsetter den internasjonale kritikken av Norge, Sverige og Danmark for denne praksisen? Hva skjer egentlig når et menneske plasseres i isolasjon? Og hva kan vi gjøre for å unngå at isolasjon tas i bruk?Denne boka om isolasjon i fengsel bygger på forskning, erfaringer fra yrkespraksis og personlige opplevelser. Bidragsyterne er blitt invitert til å skrive fordi de er engasjerte formidlere, for deres spesielle kunnskap eller for sine personlige historier. På tvers av celledører, murer, landegrenser og yrkesgrupper er boka en møteplass der et mangfold av erfaringer, kunnskap og perspektiver til sammen tegner et kritisk bilde av isolasjon i fengsel og arrester.Bokas elleve kapitler dekker fire temaer:•Regler og praksis i de skandinaviske landene•Isolasjonens virkninger•Opplevelser av isolasjon i fengsel•Isolasjon og mulige alternativer sett fra en fengselsfaglig synsvinkelBoka er et referanseverk innen et område det stadig etterspørres kunnskap om.

Ved Bergen fengsel er det også et høyt antall isolerte. Kun et fåtall får tilgang på denne type omsorg. Til tross for manglende fengsler med lavere sikkerhet, ble likevel Halden fengsel ferdigstilt i 2010.

Og det er én sak du aldri nevner: Den utstrakte bruken av tortur, i form av isolasjon, i norske fengsler. MYE ISOLASJON: - Det kjennes som å være i et hundebur, fortalte denne innsatte om tida i isolasjon, da Dagbladet snakket med ham i Oslo fengsel før jul. Vis mer 14.

RELATERTE BØKER