Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I)

Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I) - Sigmund Karterud, Anthony Bateman | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Karterud, Anthony Bateman
DIMENSJON
12,56 MB
FILNAVN
Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I).pdf
ISBN
2617111081140

BESKRIVELSE

Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline (ustabil) personlighetsforstyrrelse.Det er i dag (2011) stor internasjonal oppmerksomhet om MBT og behandlingsformen prøves ut på stadig nye lidelser, som personlighetsforstyrrelser i generell forstand, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, depressive lidelser, angstlidelser, m.m. MBT er en kombinasjonsbehandling, og denne manualen omhandler den psykoedukative komponenten.Manualen gir detaljerte anvisninger, time for time, om hvordan en kan gi gruppebasert psykoedukasjon til pasienter om mentalisering generelt sett, om mentaliseringssvikt og følgene av dette, om følelser og følelsesregulering, om tilknytning og tilknytningsproblemer, om personlighetsproblemer, om angst og depresjon fra et tilknytnings- og mentaliseringsperspektiv, og om hva MBT handler om som behandlingsform. Manualen gir også anvisninger om hvordan opplegget kan tilpasses pasienter ved psykiatriske poliklinikker (DPS), ved døgninstitusjoner og for pasienter i tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det er også detaljert gjort rede for psykodukasjon av pårørende og andre involverte personer, samt et opplegg for undervisning av samarbeidspartnere.

543-589). En mentaliseringsbasert tilnærming kan benyttes i individualterapi, gruppeterapi, parterapi, familieterapi - og ikke minst i miljøterapi. Den terapeutiske holdningen innebærer å være ikke-vitende nysgjerrig, leken, aktiv i dialog med pasienten, med et fokus på å "minding the mind". Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline (ustabil) personlighetsforstyrrelse.Det er i dag (2011) stor internasjonal oppmerksomhet om MBT og behandlingsformen prøves ut på stadig nye lidelser, som personlighetsforstyrrelser i generell forstand, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, depressive lidelser, angstlidelser, m.m.

| Adlibris Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I) Sigmund Karterud Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline (ustabil) personlighetsforstyrrelse. Få Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I) af Sigmund Karterud som bog på norsk - 9788205419674 - Bøger rummer alle sider af livet. Læs Lyt Lev blandt millioner af bøger på Saxo.com. Kjøp Manual for mentaliseringsbasert psykoedukativ gruppeterapi (MBT-I) fra Bokklubber Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline (ustabil) personlighetsforstyrrelse.

RELATERTE BØKER