Midtøsten

Midtøsten - Nils A. Butenschøn | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils A. Butenschøn
DIMENSJON
7,11 MB
FILNAVN
Midtøsten.pdf
ISBN
7681677064927

BESKRIVELSE

"Midtøsten - Imperiefall, statsutvikling, kriger" gir en bred oversikt over de historiske prosessene som har frambrakt dagens stater i det sentrale Midtøsten.Konflikter i Midtøsten dreier seg i stor utstrekning om hvordan og på hvilket grunnlag stater skal organiseres, og hvordan makten mellom ulike folkegrupper i disse statene skal fordeles. Dette var stridsspørsmål etter første verdenskrig, og er det fortsatt i dag ? og ikke bare knyttet til Israel/Palestina. Boka vil være en «guide» til innsikt i konfliktmønstre som ble formet gjennom store deler av det 20. århundret, og som fortsatt dominerer den politiske utviklingen, både i regionen selv og i internasjonal politikk. Det er nettopp det dramatiske samspillet mellom stormaktspolitikk og lokal politikk som karakteriserer Midtøsten mer enn noen annen region. Av denne grunn, og fordi konfliktene utspiller seg i kjerneområdet for verdens monoteistiske religioner, berører denne utviklingen resten av verden så sterkt, oss selv inkludert.Boka sammenfatter en bred internasjonal litteratur om Midtøstens moderne politiske historie. Den vil ikke bare være av interesse for studenter, men for alle som vil sette seg inn i bakgrunnen for strømmen av medieoppslag om konfliktene i Midtøsten.

Ikke bare brukte supermaktene område som en arena for rivalisering, ... Teheran tar kontrollen i Midtøsten. Iran har sikret seg overtaket i flere konflikter i Midtøsten i dag.

READ IN ENGLISH Ikke bekymret for aksjemarkedet: - Med all respekt; uro i Midtøsten er ikke akkurat noe nytt. Markedsaktørene tar foreløpig uroen i Midtøsten med knusende ro, og er enige om at det kun er én ting som kan skape trøbbel for verdens aksjemarkeder. Mat fra Midtøsten og Nord-Afrika utgjør ikke noen kulinarisk enhet.

RELATERTE BØKER