For bare stumpene

For bare stumpene - Jon Winge | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Winge
DIMENSJON
6,93 MB
FILNAVN
For bare stumpene.pdf
ISBN
2766568829079

BESKRIVELSE

Hva betyr egentlig å ta luven fra, gjøre det skarpt, klare brasene, gå for bare stumpene eller berge stumpene? Er det å gi noen det glatte lag det samme som å hudflette dem? Og hva vil det si å runde middagshøyden, skvære opp, ta en spansk en og at noe går som hakka møkk?Mange ord og uttrykke som brukes i vanlig talespråk, har oppstått på sjøen. I denne boken tar Jon Winge oss med tilbake til miljøene de kommer fra og knytter dem til liv og virke om bord i seilskipene, kulldamperne og vikingskipene.

Hva vil det egentlig si å legge breisida til, gi noen det glatte lag, bakke opp, bakke ut, klare brasene, berge stumpene - eller gå på stumpene? Forfatteren Jon Winge, som er vestfolding, utga for ti år siden boken For bare stumpene. Arven fra de hvite seil og det svarte kull.

Boka presenterer ei rekke uttrykk som har sitt opphav i sjømannskulturen og knytter dem til liv og virke om bord i seilskipene, kulldamperne og vikingskipene... Arven fra de hvite seil og det svarte kull; sjømannsuttrykk i norsk dagligtale.Ramsalte ord og uttrykk i dagligtalen. En bok som passer for alle som er interessert i språk eller opptatt av kystkultur.

RELATERTE BØKER