Behandling av kroniske sår

Behandling av kroniske sår - Barbro Kristiansen, Ragnhild Sætren | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Barbro Kristiansen, Ragnhild Sætren
DIMENSJON
3,96 MB
FILNAVN
Behandling av kroniske sår.pdf
ISBN
8803331189166

BESKRIVELSE

Behandling av kroniske sår bidrar til å øke kompetansen og kunnskapen om stell og behandling av ulike typer kroniske sår. Kroniske sår og infeksjoner som følge av feil eller mangelfull behandling fører til økt lidelse og flere liggedager i institusjon. I mange tilfeller fører det også til en negativ utvikling av andre sykdommer, og i verste fall til for tidlig død. Likevel har pasienter med kroniske sår vært en forsømt gruppe i helsevesenet. Med denne boka ønsker forfatterne å spre kunnskap om kroniske sår og samtidig sikre gode og enhetlige prosedyrer for stell og behandling av arterielle sår, diabetiske fotsår, venøse sår og trykksår. Egne prosedyrer for prøvetaking og måling av ankelindeks er med. Boka er rikt illustrert og presenterer generelt kunnskapsstoff om sår, sårfaser, sårbehandling og utstyr til bruk i behandlingen. Boka har et lettfattelig språk, har utførlige utstyrslister og er rikt illustrert.

At økt makrolidbruk er assosiert med økt makrolidresistens hos GAS er velkjent, så bruken av disse midlene bør begrenses. Tross riktig behandling blir sårene ofte kroniske. Forekomsten av diabetiske fotsår i Skandinavia varierer i ulike studier mellom tre prosent og åtte prosent etter mange år med diabetes.

Kroniske sår og infeksjoner som følge av feil eller mangelfull behandling fører til økt lidelse og flere liggedager i institusjon. •Kroniske sår -definisjon: «Kronisk sår er åpent sår der den normale sårtilhelingen ikke fungerer tilfredsstillende slik at såret ikke gror uten langvarig konservativ behandling eller ved et kirurgisk inngrep» (SML, 2019) •Vanligste typer kroniske sår: Venøse sår, diabetes fotsår, arterielle sår, trykksår +++ •Forekomst av ... Plastikkirurgi - kroniske sår. KIR-140: Ha god kunnskap om sårtilheling og behandling av kroniske sår.

RELATERTE BØKER