Barn og ungdom som sørger

Barn og ungdom som sørger - Kari Elisabeth Bugge, Eline Grelland Røkholt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Elisabeth Bugge, Eline Grelland Røkholt
DIMENSJON
8,54 MB
FILNAVN
Barn og ungdom som sørger.pdf
ISBN
2064871363785

BESKRIVELSE

Det er viktig for barn og ungdoms utvikling at de tas med i viktige livshendelser i familien: «Det du ikke vet og derfor ikke forstår, har du vondt av lenge.» Boken gir en forståelsesramme for barns individuelle sorgopplevelser. Faglig støtte kan redusere det sørgende barnets lidelse, og den kan bedre barn og ungdoms mestringsvilkår: Barna trenger en krise- eller tapshistorie å bygge fremtiden på. Her beskrives mange konkrete intervensjoner: familiesamtaler, lek- og samtaleterapi, nettverksarbeid og metoder utviklet for å skape trygghet, refleksjon og kroppskontroll, og alderstilpasset bruk av tegning, musikk, oppgaver og litteratur. Det gis eksempler på gode måter å arbeide tverrfaglig på, og på behandlingsmetoder når problemene skaper større funksjonsforstyrrelser. Kari Bugge er faglig leder for Seksjon for sorgstøtte, Senter for helsefremmende arbeid ved Akershus universitetssykehus. Eline Grelland Røkholt er spesialrådgiver samme sted.

Anne Kristine Bergem. Gyldendal 2018 Mor/far er syk.

Gruppeleder sørger for at fokuset er på håp og mestringsstrategier, ... For øvrig er oppholdene basert på vårt ordinære tilbud, se Barn og ungdom 5-17 år.

RELATERTE BØKER