Jon Eikemo

Jon Eikemo - Ottar Fyllingsnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ottar Fyllingsnes
DIMENSJON
7,93 MB
FILNAVN
Jon Eikemo.pdf
ISBN
7380621060619

BESKRIVELSE

Portrettbok i høve 70-årsdagen. Dette er ein varm og personleg samtalebiografi om Jon Eikemo - ein av våre store, folkekjære skodespelarar med ein tilhengarskare som femner vidt. Den velkjende strilen har gitt oss minne rike opplevingar med Splint, Schweyk, Brecht og Holberg, i Bikubesong, Mormor og de åtte ungene og sjølvsagt einmannsshowet med tekstane til Jakob Sande. Han fyller 70 år til hausten og er framleis svært til stades i den norske bevisstheita. Boka tek m.a. for seg barndom og oppvekst, osloliv, teaterkarriere og privatliv. Kjærleiken, motgang og medgang er velkjende delar av livet til den frodige vestlendingen. Boka er illustrert med bilete frå Eikemos liv.

Og har hatt ... Jon Eikemo frifinnes etter millionsøksmål (VG Nett) Skuespiller Jon Eikemo er frikjent av tingretten, etter å ha blitt saksøkt for 11 millioner kroner. Jon Eikemo er en av de mest markante skuespillerne etter 1960. Han er en allsidig karakterkunstner som har gitt liv til så vel klassiske roller som folkelige kabaretskikkelser, men har kanskje nådd sitt største publikum med opplesninger av Jakob Sandes dikt, ikke minst fremføringen av "Etter ein rangel". Jon Eikemo - trur eg.

Arnesen 3,471 views Jon Eikemo har fått ei rekkje prisar, mellom anna teaterkritikarprisen (1991/92) og Norsk kulturråds ærespris (2007). Kjelder.

RELATERTE BØKER