Hertuginne av Guds nåde

Hertuginne av Guds nåde - Lise Lorentzen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lise Lorentzen
DIMENSJON
11,76 MB
FILNAVN
Hertuginne av Guds nåde.pdf
ISBN
5511584472958

BESKRIVELSE

Hertuginne Ingebjørg, datter av kong Håkon V Magnusson og dronning Eufemia, var en interessant og fengslende kvinne som levde på 1300-tallet. Hennes rolle og posisjon var unik, og hun må absolutt bli regnet som en av de nordiske regenter som har sin plass i historien. Hennes liv ble riktignok dratt i forskjellige retninger av menn som ville bruke henne i sine maktspill. Hun ble trulovet allerede som ettåring med den tjue år eldre hertug Erik av Södermanland. De giftet seg da Ingebjørg var bare elleve år. Ingebjørgs far visste nok ikke hvilke konsekvenser dette ekteskapet skulle få for vårt lands historie. Hennes sønn, Magnus, ble som treåring konge både i Norge og Sverige. Som kongsmor deltok hun i riksstyrelsen i begge land. Dette vakte misbilligelser og kritikk, siden hun var kvinne, men hertuginne Ingebjørg hadde viljestyrke til å stå imot stormennenes fordommer og intoleranser. Historien om hertuginne Ingebjørg er en gripende og betagende historie om en tid med slott, riddere og lyrespill, men også en tid med store konflikter, krig og tap.

159,-Veil. pris: 174,-Spar: 15,-Som elleveåring blir hertuginne Ingebjørg gift med den tjue år eldre hertug Erik av Södermanland.

1282-1318); 2) juni 1327 med dansk ridder, senere hertug av Halland og Samsø Knut Porse (død 30.5.1330). Mor til kong Magnus 7 Eriksson (1316-74); halvsøster av Agnes Håkonsdatter (nevnt 1302-12). Og til slutt: Nåden får vi av Gud gjennom evangeliet.

RELATERTE BØKER