Boreslamteknologi

Boreslamteknologi - Olaf Skjeggestad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olaf Skjeggestad
DIMENSJON
9,86 MB
FILNAVN
Boreslamteknologi.pdf
ISBN
9653392330499

BESKRIVELSE

Boken er først og fremst skrevet som en lærebok for boreledere og boresjefer, og som er en generell innføring i boreslamteknologi for boreslamingeniører. Deler av boken kan og brukes ved tårnarbeiderkurs. Den gir en teoretisk innføring i boreslamteknologi med særlig vekt på de fundamentale prinsipp og reaksjonsmønstre som styrer oppførselen til en borevæske og på den gjensidige påvirkning som foregår mellom slammet og formasjonene det bores i. Boken gir også en praktisk veiledning i slammets funksjoner og vedlikehold under boring på en rigg. OLAV SJEGGESTAD er cand.real. og dr.philos i fysikk fra Universitetet i Oslo, og var professor i eksperimentell elementærpartikkelfysikk ved Universitetet i Bergen 1972-1980.Etter et års sykepermisjon tok han til som hjelpearbeider (roustabout) i Nordsjøen, siden 1982 som slamingeniør. Han har erfaring fra flere ulike borefartøy med både vann- og oljebasert slam, og har vært instruktør ved kurs i slamteknologi for tårnarbeidere, boresjefer og slamingeniøreer.

. Ph.d.- utdanningen skal gi kandidaten ... Spud muds containing xanthan gum polymer were prepared using both freshwater and SW as the base fluid and are summarized in Table 4 (C75 X1.4B, C100 X1.4 B and C75 X1.4 CMC were prepared using SW only).

Heftet, Bokmål. 529,-NÅ 452,-Fatigue handbook, offshore steel structures Almar Almar-Næss.

RELATERTE BØKER