Vikingtid, motstandsrett og folkestyre

Vikingtid, motstandsrett og folkestyre - Torgrim Titlestad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Titlestad
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Vikingtid, motstandsrett og folkestyre.pdf
ISBN
1167304211634

BESKRIVELSE

Motstandsretten er nedfelt i Frostatingsloven som siste forsvarsinstans mot korrupte og diktatoriske styresmakter. I dag fokuseres det ofte ensidig på vikingtidens råskap, men studerer vi sagaene ser vi at det var kampen for selvråderett og frihet som var ryggraden i den norrøne verden. Denne boken fremhever det norrøne tingssystemet og individets rettsforståelse som en kime til vårt moderne folkerettslige demokrati. Drikkelagets sosiale og politiske betydning omtales. Man var forventet å være veltalende og oppføre seg. Men det er også friske eksempler på at det motsatte skjedde! Boken er samtidig et opprop mot politikere som misligholder sine folkegitte mandater. Boken er rikt illustrert og supplert med utdrag fra sagaene.Flott veiviser om demokrati fra vikingtid til i dag. Terningkast 5!Gaute Ulvik Haugan, Trønder-Avisa'Vikingtid' 2016, en kortfattet, øyeåpnende innføring i emnet. Anbefales! Professor emeritus Rolf Seljelid, Nordlys

Utgitt: Norsk lyd- og ... men studerer vi sagaene ser vi at det var kampen for selvråderett og frihet som var ryggraden i den norrøne verden. Samlesett: Vikingtidens utbrudd-Slaget i Hafrsfjord-Vikingtid, Motstandsrett og folkestyre.

I boken belyses den såkalte Motstandsretten, som er nedfelt i Frostatingsloven som allmuens siste forsvarsinstans mot korrupte og diktatoriske stormenn. Pris: 259,-. innbundet, 2016.

RELATERTE BØKER