Strategisk skoleledelse

Strategisk skoleledelse - Jan Merok Paulsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Merok Paulsen
DIMENSJON
4,58 MB
FILNAVN
Strategisk skoleledelse.pdf
ISBN
7475066611259

BESKRIVELSE

God skoleledelse er avgjørende for at skolen skal være en spennende arbeidsplass for lærerne og et sted der elevene opplever læring. Formålet med denne boken er derfor å belyse skoleledelse i sammenheng fra skoleeiernivået og helt frem til undervisningen i klasserommet. Metaforen strategisk skoleledelse betegner et samarbeidende lederskap, som er avgjørende for at skolen skal klare den oppgaven den er satt til å utføre i samfunnet.I denne boken omtales ledelse av læring fra skoleeier til lærer og elev som en verdikjede. Boken handler om hvordan denne kjeden binder sammen ledelse både som enkeltstående handlinger og som en strukturert helhet.Boken er skrevet for systemledere på skoleeiernivået, rektorer, øvrige skoleledere og ikke minst mellomledere i skolen. Også teamledere, stabsledere og lærerspesialister vil ha stor nytte av boken.Høyoppløst bildeBla i bokenJan Merok Paulsen, dr.oecon., arbeider som førsteamanuensis i skoleledelse ved OsloMet Storbyuniversitetet. Han var også medredaktør for Ledelse i fremtidens skole (2017) og medforfatter for Nordiske skolesjefer (2017). Hans forskning omfatter ledelse fra skoleeiernivået, rektors ledelse og mellomledelse i skolen.

God skoleledelse er avgjørende for at skolen skal være en spennende arbeidsplass for lærerne og et sted der ... Praktisere strategisk tenkning Utviklingsveileder Aust-Agder 20 1. Spør: Hva er problemet som dette tiltaket/disse ressursene skal være en løsning på? 2.

Formålet med denne boken er derfor å belyse skoleledelse i sammenheng fra skoleeiernivået og helt frem til undervisningen i klasserommet. God skoleledelse forutsetter ledelsesfaglig legitimitet og gode profesjonsfellesskap som leter etter gode praksiser - og dermed etter neste praksis. Det er all grunn til å tro at neste praksis heter dyp læring, skriver skoleutvikler.

RELATERTE BØKER