Gode skrivestrategier

Gode skrivestrategier - Trude Kringstad, Trygve Kvithyld, Guri Melby | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trude Kringstad, Trygve Kvithyld, Guri Melby
DIMENSJON
9,2 MB
FILNAVN
Gode skrivestrategier.pdf
ISBN
8010952620301

BESKRIVELSE

Gode skriveferdigheter er nødvendig for å lykkes med skolegang og utdanning, og for å kunne delta i arbeidsliv og samfunnsliv.Forfatterne av denne boka forklarer hva skrivestrategier er, hvilke strategier som er nyttige på ulike tidspunkt i skriveprosessen og hvordan man kan arbeide med dem i skolen. Utgangspunktet er at skriving er et håndverk som alle kan tilegne seg, og at undervisning i skrivestrategier er viktig for å utvikle elevenes skrivekompetanse.Den nye utgaven er oppdatert og tilpasset endringer i Kunnskapsløftet 2020.Boka passer for lærerstudenter og for lærere i skolen i alle fag der elever skriver. Framstillingen er særlig tilpasset mellomtrinn og ungdomstrinn, men temaet skrivestrategier er relevant for hele utdanningsløpet.

Gje elevane gode kunnskapar om formverket. Skrivestrategier kan defineres som prosedyrer og teknikker som skrivere bruker for å gjennomføre en skriveoppgave (Hertzberg 2006). Skriveforskning viser at undervisning i skrivestrategier er det mest effektfulle vi kan gjøre for å utvikle elevenes skrivekompetanse. Gode, åpne diskusjoner fremmer elevenes bevissthet om valg som knyttet til innhold, tekstoppbygging og stil.

Skrivestrategier i skriveprosessen 18 Strategier i førskrivingsfasen 22 Strategier i skrivefasen 25 Strategier i revisjonsfasen 28 Strategier i sluttføringsfasen 31 3. Praktisk arbeid med skrivestrategier 38 Eksempel 1: Kreativ skriving etter modelltekst i norskfaget 39 Film: Gode skrivestrategier.

RELATERTE BØKER