Emil Schanche

Emil Schanche - Ada Schwabe Einarsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ada Schwabe Einarsen
DIMENSJON
6,40 MB
FILNAVN
Emil Schanche.pdf
ISBN
8813345832227

BESKRIVELSE

"En malerbegavelse var Emil Schanche, som under gunstigere forhold uten tvil ville ha nådd meget langt [...] Måtte man bli klar over Schanches kunstnerbegavelse og sette pris på den gjennom kommende tider." Slik avslutter kunstmaler og kunstkritiker Roar Matheson Bye sin nekrolog i Adresseavisen ved Emil Schanches bortgang. Livet til den beskjedne og begavede Emil Ferdinand Schanche (1881-1966) ble spesielt - han tegnet og malte fra han kunne holde i en blyant og en malerpensel, til han døde nær 85 år gammel. I denne boken har Ada Schwabe Einarsen fulgt sporene etter Emil Schanche. Vi får høre om adelige aner og hans oppvekst i Fosen - og om trange kår og blandet kritikk. Først som 61-åring ble han "oppdaget" og anerkjent. Mange er i dag eiere av tegningene og maleriene hans, spesielt i Fosen og i Trondheim, men også andre steder i landet. Det henger hundrevis av Schanche-bilder på vegger i Vestfold, der han bodde de siste 19 årene av sitt liv.

Del på Facebook. Del på Twitter Foto: Tor-Emil Schanche / NRK Møteavbrudd forårsaket av pengejubel - Jeg tror det er provoserende nok at Sápmi Pride i det hele tatt arrangeres i Kautokeino, sier Runar Myrnes Balto. Ved Emil Schanches død i 1966, skrev maleren Roar Matheson Bye bl.a.

fikk bare ett år på Kunstakademiet i 1911-12 før han måtte vende hjem til Fosen, hvor han senere ernærte seg som fisker og småbruker. I 1942 oppdaget man at S.

RELATERTE BØKER