Johannes Flintoe og fugleværelset

Johannes Flintoe og fugleværelset - Ingrid Lydersen Lystad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingrid Lydersen Lystad
DIMENSJON
11,97 MB
FILNAVN
Johannes Flintoe og fugleværelset.pdf
ISBN
3958770801902

BESKRIVELSE

Det såkalte Fugleværelset på Det kongelige slott ble malt av Johannes Flintoe. Flintoe vandret i norske fjell allerede fra 1819, og var den første som brukte vill, norsk natur som hovedmotiv i sin kunst. Slottets arkitekt Frans Linstow og maleren Gerhard Munthe var hans trofaste turkamerater. I denne boken drar vi til fjells i Flintoes fotspor, og gjenfinner de dramatiske naturmotivene fra Fugleværelset, som Gaustatoppen, Vøringsfossen, Vindhella og Jutulen i Lærdal, Kringen i Gudbrandsdalen og Myrhorn i Jostedalen. Flintoe ble lærer ved Den kongelige Tegne- og Kunstskole i Christiania, og et forbilde for yngre kunstnere.

januar 1870 i København) var en dansk-norsk maler.Han er mest kjent for sine landskapsmalerier, blant annet i Fugleværelset på Slottet (1839-41), og for sine draktstudier.. Det er ikke avklart om Flintoe var født i 1786 eller 1787.

Under krigen 1807-08 gikk han i patriotisk begeistring inn i Det Kongelige Livjegerkorps, men vakttjeneste i allslags vær og en trekkfull vaktstue fikk revmatismen til å bryte ut. Den satte seg fast i hodet og kunne når som helst melde seg ... Kjøp 'Johannes Flintoe og fugleværelset, en reise i norsk natur, historie og egenart' av Ingrid Lydersen Lystad fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER