Havet, fisken og oljen

Havet, fisken og oljen Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,75 MB
FILNAVN
Havet, fisken og oljen.pdf
ISBN
6496770718455

BESKRIVELSE

Bind IV, Havet, fisken og oljen, handler om de siste tiårene fra 1970 og fram til i dag. I denne perioden har fiskerinæringen og kystsamfunnene gjennomgått dramatiske endringer. Den åpne fiskeriallmenningen er erstattet med et kvoteregulert fiske og statsstøtten fjernet. Tallet på fiskere og ansatte i fiskeindustrien har gått kraftig ned. Likevel bidrar fiskeriene og kystnæringene til større verdiskaping i dag enn noen gang tidligere. Kystkulturen er levende og har de siste tiårene fått større plass i den nasjonale oppfatningen av hva det vil si å være norsk. Bli med på en spennende reise gjennom tiårene da kystens hamskifte ble mer synlig enn noen gang tidligere. Norges fiskeri- og kysthistorie er den første nasjonale, helhetlige fiskerihistorien som er skrevet.

Forurensende stoffer tilføres direkte fra avløp og ulike typer industriutslipp. Oljen er utvunnet fra hele fisk, og består blant annet av omega-3 fettsyrer. Fettsyrene i fisken akkumuleres fra dietten til fisken.

... Men for oss som har vokse opp på havet, og ved kysten, er dette faktisk biologisk barnelærdom.

RELATERTE BØKER