Til bords med Bjørnstjerne Bjørnson

Til bords med Bjørnstjerne Bjørnson - Jakob E. Ågotnes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jakob E. Ågotnes
DIMENSJON
3,61 MB
FILNAVN
Til bords med Bjørnstjerne Bjørnson.pdf
ISBN
2465493548318

BESKRIVELSE

Forfatteren som er leder av Aulestadmuseet, bringer her oppskrifter og beretninger om Bjørnstjerne og Karoline Bjørnsons liv på gården Aulestad blant bønder og naboer og tilreisende venner, men også om deres reiser til Roma, Tyrol og Paris og oppholdene der. Brimi har vært ansvarlig for oppskrifter, både nye og gamle. Med oppskriftsregister og litteraturliste. Illustrert.

Bjørnstjerne Bjørnson var Norges store nasjonale dikter fra midten av 1800-tallet til sin død, og har siden hatt en plass som en av ... Bjørnstjerne Bjørnson talte imot landsmålet og ivret for det språklige sambandet med Danmark. Bjørnson ville ikke engang hilse på målfolk! Sjangeren var populær i Europa fra 1820- til 1840-tallet, men fikk sitt gjennombrudd i Norge noe senere.

Oppholdet i Roma, hvor han treffer Peter Andreas Munch, og møtet med antikkens kultur og italiensk folkeliv inspirerer ham. Bjørnstjerne Bjørnson Kristiania; 7. februar 1892 Folkenes ret til Fred.

RELATERTE BØKER