Kognitiv terapi ved schizofreni

Kognitiv terapi ved schizofreni - David G. Kingdon, Douglas Turkington | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
David G. Kingdon, Douglas Turkington
DIMENSJON
4,80 MB
FILNAVN
Kognitiv terapi ved schizofreni.pdf
ISBN
6127638651769

BESKRIVELSE

Denne boken som nå foreligger i norsk oversettelse er skrevet av to av verdens fremste eksperter på kognitiv terapi ved schizofreni. David Kingdon og Douglas Turkington i Storbritannia har i snart tjue år vært med på å utvikle dette feltet og samtidig drevet en utstrakt klinisk virksomhet.Det er det kliniske arbeidet som er bokens hovedfokus. "Kognitiv terapi er sunn fornuft systematisert innenfor et respektfullt samarbeid. Det er det systematiserte arbeidet sammen med pasienten som representerer et viktig skritt videre i psykoterapeutisk teori og praksis og spesielt i utvikling av den terapeutiske alliansen.Kunsten i fellesskap å sette opp mål som pasienten kan nå og virkelig klarer å nå, representerer noe av det mest utfordrende i det å være psykoterapeut ved psykotiske lidelser. Det setter store krav til terapeutens tålmodighet, medfølelse og innsikt i egne begrensinger" (Fra det norske forordet ved psykiater Reidar Kjær)Boken retter seg både mot utdanningsfeltet til helse- og sosialhøgskoleutdanningene, og psykiatere, psykologer, sykepleiere og øvrige helsearbeidere som arbeider med denne pasientgruppen.Boken er oversatt til norsk av Åsta Kravik. Psykiater Reidar Kjær har vært faglig konsulent på oversettelsen."Outstanding! This book provides a cogent framework for understanding the experience of schizophrenia, engaging and working collaboratively with clients, and developing and implementing effective treatment plans." - Kim T. Mueser,PhD, forfatter av boken Integrert behandling av rusproblemer og psykiske lidelser. (Fra anmeldelsen av den engelske utgaven)

Livstilsfaktorer er av betydning for demensutvikling og fokus på disse kan forhåpentligvis bidra til å redusere risiko for demens ved schizofreni. Schizofreni - kliniske retningslinjer for utredning og behandling IK 2726. Koordinering av psykososialt arbeid IK 2692.

Det er nå allment akseptert at antipsykotika ikke kan eliminere behovet for en omfattende opptrening av praktiske og sosiale ferdigheter hos pasienter med schizofreni, og at de fleste pasienter trenger hjelp til å erkjenne, holde ut og få perspektiv på aktuelle følelser og livshendelser. Denne boken som nå foreligger i norsk oversettelse er skrevet av to av verdens fremste eksperter på kognitiv terapi ved schizofreni. David Kingdon og Douglas Turkington i Storbritannia har i snart tjue år vært med på å utvikle dette feltet og samtidig drevet en utstrakt klinisk virksomhet.

RELATERTE BØKER