Med Paulus i Tyrkia

Med Paulus i Tyrkia - Aage Hauken | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Hauken
DIMENSJON
5,82 MB
FILNAVN
Med Paulus i Tyrkia.pdf
ISBN
2611568029341

BESKRIVELSE

Å reise med Paulus i Tyrkia er en kulturreise med store utfordringer, historisk som geografisk. Å følge apostelen på dette kartet er å bli kjent med en stor del av det vestlige Lilleasia, fra Antakya på grensen mot Syria til Alexandria Troas ved Hellesponten. Vi reiser samtidig på flere plan, fordi vi beveger oss i et gammelt kulturterreng, et som jevnt og sikkert er blitt innlemmet i Romerriket. Vi møter jøder og romere, kristne og hedninger. Vi ferdes til lands som til vanns. Vi møter en opplagt og kamplysten Paulus, en dobbelt syk Paulus, en Paulus i fangenskap. Vi kommer både Tyrkia og apostelen nærmere ved å foreta denne ekspedisjonen, og vi lærer mye om hvordan grunnlaget ble lagt for et kristent Europa ? og av hvem.Dr. teol. Aage Hauken er dominikanerpater og har en lang merittliste som fag- og skjønnlitterær forfatter, organist/komponist og akademiker.

I byens glanstid under de romerske keiserne hadde den en befolkning på kanskje 300 000 innbyggere.I Efesos lå Artemis-tempelet, som regnes som et av verdens syv underverker.. Å reise med Paulus i Tyrkia er en kulturreise med store utfordringer, historisk som geografisk. Å følge apostelen på dette kartet er å bli kjent med en stor del av det vestlige Lilleasia, fra Antakya på grensen mot Syria til Alexandria Troas ved Hellesponten. Å reise med Paulus i Tyrkia er en kulturreise med store utfordringer, historisk som geografisk.

Tykikos har eg sendt til Efesos. Når du kjem, så ta med deg kappa eg let vera att i Troas hos Karpas, og bøkene framfor alt pergamentrullane." ( 2.Tim 4.9-13) Slik skriv Paulus mot slutten i andre brev til Timoteus. Efesos var en gresk oldtidsby på vestkysten av Lilleasia, sør for Smyrna (nå Izmir i Tyrkia).

RELATERTE BØKER