Vår fantastiske hjerne

Vår fantastiske hjerne - Espen Dietrichs, Leif Gjerstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Espen Dietrichs, Leif Gjerstad
DIMENSJON
6,50 MB
FILNAVN
Vår fantastiske hjerne.pdf
ISBN
1346622524217

BESKRIVELSE

Denne fagboken, som ble tildelt Brageprisen da den første gang utkom i 1995, foreligger nå endelig i en ny revidert utgave. Med utgangspunkt i de siste års kunnskapseksplosjon innen hjerneforskningen forklarerforfatterne enkelt og lettfattelig om menneskehjernen, dens normale funksjoner og om de sykdommer som kan ramme den. Hvert kapittel innledes med et pasienttilfelle og bruker dette til å beskrive de hjernefunksjonene som er berørt, samt aktuelle behandlingsformer. Boken er gjennomillustrert med instruktive fargebilder.

At nervefibre forsvinner hvis vi ikke bruker dem, viser hvor viktig det er å stimulere hjernen. Hjernen vår består av to separate hjernehalvdeler som har ulike egenskaper og funksjoner. Vi har et område som gjør at vi kan se, og et område som hjelper oss med å forstå det vi ser, et område for språk, et annet for språkforståelse, sanseinntrykk, følelser, tanker, motivasjon osv.

I dag er han professor i nevrologi og leder av nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (på Rikshospitalet og Ullevål). Hjertesykdommer er en av de viktigste risikofaktorene for hjerneslag. Fullt hus hørte Kaja Nordengen om vår unike hjerne! Med morsomme eksempler og tankevekkende spørsmål gav hjerneforsker og forfatter Kaja Nordengen (29) en fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo god innsikt om vår fantastiske hjerne.

RELATERTE BØKER