Gjennom Sibir med Nansen

Gjennom Sibir med Nansen - Øyvind Ravna | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Ravna
DIMENSJON
6,91 MB
FILNAVN
Gjennom Sibir med Nansen.pdf
ISBN
8178250364849

BESKRIVELSE

Gjennom Sibir med Nansen er basert på en felles norsk-russisk ekspedisjon i Fridtjof Nansens kjølvann 100 år etter hans reise i 1913, arrangert av UiT Norges arktiske universitet, Norsk polarinstitutt og Det nordlige, arktiske føderale universitet i Arkhangelsk. Nansens reise er kjent for mange gjennom boka Gjennem Sibirien I boka til Øyvind Ravna fra reisen hundre år etter, blir leseren tatt med over et ishav som ikke lenger er isdekt, til Novaja Zemlja og den kalde krigen, til nenetserne på Kolgujev, til det myteom-spunnede Dikson, til industrimonsteret Norilsk og til historien om fangeleirene i Sibir. I boka forteller forfatteren om klimaendringene og problematiserer olje- og gassvirksomhet i nord. Leseren får også fortellingen om de fåtallige urfolkene og deres situasjon i Sibir - flere av disse teller i dag så få mennesker at de står i fare for å forsvinne helt. Selv om både den nordlige sjøveien og Sibir har gjennomgått store endringer siden Nansens tid, gjenfinnes mange av stedene han besøkte - steder og landsbyer som er ukjente for de fleste. Ravnas bok omhandler spennende opplevelser og møter med folk i dagens Sibir, og ikke minst Nansen og hans opplevelser i 1913. Gjennom levende tekst, fascinerende samtidsbilder og unike eldre fotoskatter - mange ikke publisert tidligere - vil leserne få et innblikk i det dramatiske Sibir - både slik det er i dag og slik det var på Nansens tid.Bla i boken her http://issuu.com/orkana/docs/gjennom_sibir_med_nansen

I dag er han en av Krasnojarsk største helter og fortsatt høyst levende i folks minne. Nansens medhjelper, Jonas Lied, grunnla den gang et sagbruk i Lesosibirsk ved Jenisej, som sies å være verdens største. Roald Engelbregt Gravning Amundsen (født 16.

Nansen skrev boka Gjennom Sibir om ferden sin ned Jenisej til Krasnojarsk i 1913. I dag er han en av Krasnojarsk største helter og fortsatt høyst levende i folks minne.

RELATERTE BØKER