Blekk og blod. Ei familiekrønike fra Midtausten og Noreg

Blekk og blod. Ei familiekrønike fra Midtausten og Noreg - Walid al-Kubaisi | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Walid al-Kubaisi
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
Blekk og blod. Ei familiekrønike fra Midtausten og Noreg.pdf
ISBN
9054216087381

BESKRIVELSE

Walid al-Kubaisi fortel i denne boka om Kubaisi-slektas vekst og fall, om oppveksten i Irak og korleis han vart tvinga på flukt og ikkje fekk sjå familien igjen på mange år. Kubaisi er ein oase vest i Irak. Der har slekta halde til sida byrjinga av 1800-talet. Oldefaren skapte eit velstyrt lite samfunn og seinare vart slekta ei av dei mest kjende i landet - det var ei ærefull tid. Al-Kubaisi skildrar møte med Saddam Hussain på ein kafé i 1978. Ein månad seinare vart mange av slektningane avretta - skulda for medverknad til militærkupp. I 1981 flyktar han frå den fælslege krigen mellom Iran og Irak der broren vart drepen. Flukta går til Syria der han havnar på koranskule. I Libanon vert han rekruttert til PLO og pressa til sjølvmordsangrep. Frå dette helvetet kjem han seg omsider til Noreg. Det skulle gå meir enn tjue år før han klarte å vitja dette området igjen. Blekk og blod er ein sterk historie om ein mann og ei slekt som vert offer for ein despot, ein religion og ein vond lagnad. Men han byggjer seg eit nytt liv i eit nytt land og kjempar vidare med ord som våpen.

Han var då 28 år gamal. Etter ti år i Noreg gav han ut den første boka si, som var ei essaysamling.

Ei familiekrønike frå Midtøsten og Noreg. Vi omtalte boken der kritikken av egen kultur og religion er en nerve. Mannen som forma Noreg Det Norske samlaget ...

RELATERTE BØKER