Grunnlovens største prøve

Grunnlovens største prøve - Baard Herman Borge, Lars-Erik Vaale | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Baard Herman Borge, Lars-Erik Vaale
DIMENSJON
10,38 MB
FILNAVN
Grunnlovens største prøve.pdf
ISBN
3086667655952

BESKRIVELSE

Grunnloven ble satt på sin hittil største prøve i overgangen fra diktatur til demokrati i Norge etter 1945. Myndighetenes ønske om et strengt og omfattende oppgjør med landsforrædere og krigsforbrytere førte i mange tilfeller til at de tiltaltes grunnlovsfestede rettssikkerhet ble krenket snarere enn beskyttet. I denne boken undersøker statsviteren Baard Herman Borge og historikeren Lars-Erik Vaale hvordan statsmaktene og opinionen så på Grunnlovens bestemmelser om blant annet lovgivningsmyndighet, maktfordeling, tilbakevirkning, ytringsfrihet og inndragning i sammenheng med rettsoppgjøret. Dette er den første vitenskapelige studien som dekker oppgjørets grunnlovsmessige side både i dybden og bredden, slik forberedelsen, gjennomføringen og diskusjonen viste i perioden 1940-65. Boken bygger på et rikt tilfang av primærkilder og sekundærlitteratur fra norske og utenlandske arkiver og biblioteker, som hittil i liten grad har blitt benyttet av forskere.

Baard Herman Borge Foto: Kjetil Nilsen / UiT Baard Herman Borge , Lars-Erik Vaale Grunnlovens største prøve. Rettsoppgjøret etter 1945 Scandinavian Academic Press, Oslo 2018, 428 s.

Velkommen til lansering av boka Grunnlovens største prøve. Rettsoppgjøret etter 1945 av Baard Herman Borge og Lars-Erik Vaale.

RELATERTE BØKER