Med 'bil' i Norden i 100 år

Med 'bil' i Norden i 100 år lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,8 MB
FILNAVN
Med 'bil' i Norden i 100 år.pdf
ISBN
4391412402788

BESKRIVELSE

2002 var det 100 år sia ordet bil blei laga i dansk. Np er det blitt eit fellesord for alle dei nordiske språka; og ingen andre språk brukar dette ordet. Ordet bil er blitt eit sjølvsagt kvardagsord. Mykje av det nordiske språksamarbeidet går på spørsmålet om å styrke språka våre. Denne boka tar opp korleis vi kan arbeide med den språklige støypeskeia både med å lage nye ord og å tilpasse utalandske ord til det heimlige språket. Det blir diskutert kor vellykka slike ord er, og kva som gjør dei vellykka. Forfattarane kjem frå Island, Færøyane, Noreg, Danmark og Sverige, og dei fortel såleis om situasjonen i alle dei nordiske språka.

Imidlertid manglet han penger til å realisere planene. I 1920 fortalte den da 77 år gamle Irgens til Norsk Motorblad at automobilen stod ferdig teknisk sett i 1880, «men den kom dessverre aldri lenger enn på papiret». Bilparken 1 Publisert 31.

Statsministeren holdt jubileumstalen til Foreningen Norden som i 100 år har arbeidet for å styrke samarbeidet mellom folk i Norden. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen var også til stede i salen. Med 'bil' i Norden i 100 år.

RELATERTE BØKER