Drømmen om nord

Drømmen om nord - Tonje Blomseth | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tonje Blomseth
DIMENSJON
10,14 MB
FILNAVN
Drømmen om nord.pdf
ISBN
8953869169492

BESKRIVELSE

Dette er en beretning om mot, besluttsomhet, jernvilje og fine opplevelser i selskap med trekkhunden Nanni.Tonje Blomseth sluttet på videregående og fulgte drømmen om å bli eventyrer på heltid. Her forteller hun om ekspedisjonen på ski fra Nordkalotten gjennom grensetraktene sørover til Nordland. En tur som starter i mørketida og som slutter når våren er kommet i fjellet.Fra bokas forord:«Det er noe forlokkende med ordet 'nord'. Det høres vilt og vakkert ut. Utrygt. Ensomt. Det tok ikke lang tid å bestemme meg for hvor jeg ville dra, og hva jeg ville gjøre. Jeg ønsket å ta en lang vintertur. Jeg ville leve i og med naturen på dens egne premisser. En hel vinter gjennom Nordkalotten og Sápmi - Samelandet. Landet av rein. Jeg drømte om den blå timen, fullmåne og millioner av blinkende snøkrystaller. Om tett skog, bål blant furulegger og stjerneklar himmel. Jeg lengtet etter forblåste vidder, blafrende nordlys og synet av vandrende reinflokker. Jeg er mørkredd, men ville finne roen i mørketida. Kjenne på ensomheten. Sette pris på de aller minste tingene. Jeg ville fryse, men være overlykkelig når jeg var varm. Jeg ville sette meg selv på prøve, men leve lenge på mestringsfølelsen etterpå. Så det måtte bare bli slik. Nordover.»Tonje er utnevnt til ambassadør for Friluftslivets år 2015.

mva. Fra 1943 til 1945 jobbet 30.000 tvangsarbeidere på spreng for å gjennomføre Hitlers store drøm om Nord-Norge: En jernbane som skulle gjøre det mulig å reise helt fra Tyskland til Kirkenes ... Norsk Tipping tilbyr Lotterier, Oddsen, Flax, kasinospill og mye annet. Hele overskuddet vårt går til samfunnsnyttige formål De fulgte en felles drøm om høyfjellsjakt.

Line trives med at det skjer mye, og drømmer også om å reise ut for å jobbe. - Det andre semesteret har vi emner innenfor bistand, globalisering og norske politiske institusjoner. Å leve ut drømmen - det er å flytte til Nord-Norge, skal vi tro en den unge mannen fra det flate Østlandet.

RELATERTE BØKER