Seks planter som forandret verden

Seks planter som forandret verden - Eva Mæhre Lauritzen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eva Mæhre Lauritzen
DIMENSJON
5,48 MB
FILNAVN
Seks planter som forandret verden.pdf
ISBN
6130964855061

BESKRIVELSE

Pepper, kaffe, bomull, tobakk, sukker, poteter. Denne boken handler om planter som har blitt selvsagte i den norske hverdagen. Historiene om hvordan de erobret verden og forandret våre liv er fulle av drama: oppdagelsesreiser, slavetrafikk og drømmer om makt og rikdom. Plantene har blitt brukt som medisin, mat og nytelsesmiddel, men også blitt møtt med fordommer og forbud. De er omgitt av myter, løgner, skandaler og anekdoter. Seks planter som forandret verden forteller disse historiene, fra plantenes opprinnelse og til i dag. Forfatteren kombinerer botanikk og kulturhistorie, og viser hvordan plantene endret kosten og klærne våre, våre sosiale omgangsformer, byggeskikker og arbeidslivet. Eva Mæhre Lauritzen er botaniker og har i mange år jobbet med formidling ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.

Forfatteren kombinerer botanikk og kulturhistorie, og viser hvordan plantene endret kosten og klærne våre, våre sosiale omgangsformer, byggeskikker og arbeidslivet. "Seks planter som forandret verden" Et meget interessant og morsomt foredrag om noen av våre viktigste nyttevekster og hvilken påvirkning disse har hatt på vår kultur og vårt levesett. Etter foredraget vil det bli servert rundstykker og øl/mineralvann, samt kaffe/te og kake i kantinen. Eva Mæhre Lauritzen: SEKS PLANTER SOM FORANDRET VERDEN Akademika forlag, 2012 Eva Mæhre Lauritzen er botaniker og har i mange år jobbet med formidling ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo..

Denne boken handler om planter som har blitt selvsagte i den norske hverdagen. Historiene om hvordan de erobret verden og forandret våre liv er fulle av drama: oppdagelsesreiser, slavetrafikk og drømmer om makt og rikdom. Planter som forandra verden ...

RELATERTE BØKER