Sykepleie og etikk

Sykepleie og etikk - Åshild Slettebø | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åshild Slettebø
DIMENSJON
11,98 MB
FILNAVN
Sykepleie og etikk.pdf
ISBN
6529124182712

BESKRIVELSE

«Denne boka er annerledes. Den går rett på sak og fører oss direkte inn i en realistisk sykepleiehverdag ved hjelp av gode eksempler.» Inger Beate Larsen, Tidsskriftet SykepleienBokens hensikt er å fremme kunnskap og en reflektert holdning til ulike etiske problemstillinger. Boken er skrevet spesielt for sykepleierutdanningen. Forfatteren tar utgangspunkt i sykepleiefaglige dilemmaer og belyser aspekter som ansvar, respekt, taushetsplikt, autonomi, makt, velgjørenhet og ikke-skadeprinsippet. Samfunnsetiske temaer som drøftes er blant annet forebygging og prioriteringer. Mange eksempler og aktuelle problemstillinger gir denne boken en praktisk tilnærming til hvordan sykepleiere kan benytte prinsipper og retningslinjer for å håndtere etiske dilemmaer i sitt yrkesliv. Arbeidsoppgaver gir gode muligheter for samtale og drøfting.I denne 6. utgaven er lovverk oppdatert og de yrkesetiske retningslinjer for sykepleiere (2011) er integrert i boken.

I utøvelse av sykepleie kan både fag og etikk krenkes uten at det juridisk benevnes som uforsvarlig praksis. Gjennom undervisning, veiledning og forskning søker vi å styrke etikkompetanse og etisk bevissthet i helsetjenestene, for å bidra til at pasienter og pårørende blir godt ivaretatt. Dette arbeidet kaller vi «Etikk i helsetjenesten».

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788205454798 SmartBok Faglitteratur Sykepleie Etikk. Etikk.

RELATERTE BØKER