Språkhistorieskriving og språkideologi

Språkhistorieskriving og språkideologi - Ernst Håkon Jahr, Gudlaug Nedrelid, Marit Aamodt Nielsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ernst Håkon Jahr, Gudlaug Nedrelid, Marit Aamodt Nielsen
DIMENSJON
3,33 MB
FILNAVN
Språkhistorieskriving og språkideologi.pdf
ISBN
1647841080915

BESKRIVELSE

Denne boka undersøkjer om og i kva grad ulike språkstrids.ideologiar frå 1800- og 1900-talet kjem fram i arbeida til utvalde norske språkhistorikarar. Dei rammene som norsk språkhistorieskriving på 1800- og 1900-talet heldt seg innanfor, blei definerte ikkje berre av språk.vitskapen, men også av språkstriden, som kom som eit resultat av 1814-frigjeringa frå Danmark saman med nasjonalromantisk filosofi og ideologi. Mykje av norsk språkhistorieskriving på 1800- og 1900-talet var tett knytt til språkstridsideologien i samtida. Ei sentral oppgåve som språkforskarane hadde etter 1814, var å skilja ut det som skulle gjelde for norsk språk og norsk språkutvikling, særleg i motsetnad til dansk, men òg til svensk. Boka tar for seg nokre sentrale språkhistorikarar og drøftar deira problemstillingar, teoriar og metodar for å sjå i kva monn dei var, eller ikkje var, språkstridsideologisk påverka. Forfattarane Ernst Håkon Jahr, Gudlaug Nedrelid og Marit Aamodt Nielsen er professorar i nordisk språkvitskap ved Uni.versitetet i Agder, Kristiansand, og har forska og publisert mykje om norsk språkhistorie og andre språkvitskaplege emne.

Om bakgrunnen for arbeidet med ny tekstutgave.. ... Ønsker du å laste ned en Demonstrasjonsdag-bok? Bra valg! På vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org finner du boken Demonstrasjonsdag og andre bøker av forfatteren Ingve Dubland. Gammalnorsk og moderne norsk.

Språkstimulering Målgruppen for denne delen av veilederen er alle som arbeider med barna i barnehagen. Både pedagoger, barne- og ungdomsarbeidere og assistenter bidrar i arbeidet med språk i barnas hverdag. åpen og kritisk.

RELATERTE BØKER