Nynorsk med dei minste

Nynorsk med dei minste Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,69 MB
FILNAVN
Nynorsk med dei minste.pdf
ISBN
6390479877488

BESKRIVELSE

Tidleg og systematisk innsats med språk gir barn ein fordel i møte med skulen. Barn som skal ha nynorsk som opplæringsmål, treng å møte skriftspråket sitt frå dei tek til i barnehagen. Boka er den første større publikasjonen som tek føre seg arbeid med nynorsk språkstimulering med dei minste. Her er vitskaplege artiklar om grunnar for å drive systematisk språkstimulering på nynorsk, om korleis språk og nynorsk blir omtala i årsplanane til barnehagane, om barneskriftkultur, om dialektar og stadnamn som pedagogisk ressurs, om litteratur og kvalitet, og sjølvsagt om lesing og skriving på nynorsk i barnehagen. I boka finst ei rad framlegg til didaktiske opplegg i spennet frå nynorske songar til nynorske appar, og dessutan kunstnariske bidrag frå kjende barnebokforfattarar. Målgruppa er studentar, faglærarar og forskarar i høgare utdanning, tilsette i barnehagar og skular og alle som arbeider med nynorsk språkstimulering i praksis og administrativt.

Vi har to oversettelser av dei i nynorsk-bokmål ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Kan hende har dei gått gjennom norskundervisninga på skulen med ei innstilling om at dei ikkje ville få bruk for nynorsk. Og har ein ikkje ønskje om å lære, lærer ein også heller dårleg.

Boka er den første større publikasjonen som tek føre seg arbeid med nynorsk språkstimulering med dei minste. Vår pris 349,-(portofritt). Pensumbøker i alle fag.

RELATERTE BØKER