Fra Little Bighorn til Standing Rock

Fra Little Bighorn til Standing Rock - Øyvind Ravna | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Ravna
DIMENSJON
6,33 MB
FILNAVN
Fra Little Bighorn til Standing Rock.pdf
ISBN
8124778572651

BESKRIVELSE

I De forente stater er det 573 unike urfolk og urfolksgrupper. Denne boka omhandler historien og samtiden til urfolkene på prærien i Midtvesten. Dette er en beretning om kamp; først med våpen mot inntrengere som ville erobre landet deres, senere en på politisk plan mot en brutal assimile.ringspolitikk som ville utslette urfolkets levesett. Forfatteren har valgt å løfte fram lakotafolket fordi de fortsatt kjemper for sitt land og fordi de har en dramatisk historie velegnet til å illustrere avtalebrudd, landrøverier og overgrep som amerikanske urfolk har vært utsatt for gjennom de siste 500 år. Etter at stridsøksa ble lagt bort, har lakotaene fortsatt å slåss for likeverd, for menneskerettigheter andre tar for gitt og mot miljøødeleggelser på deres traktatfestede land. Senest kom de i søkelyset som følge av kampen mot oljerørgata Dakota Access Pipeline, der også norsk storkapital var involvert. Forfatteren drøfter også i hvilken grad overgrepene har krenket internasjonale rettsregler som ivaretar urfolks kultur og menneskerettigheter, herunder også FNs folkemordskonvensjon. Øyvind Ravna er professor i rettsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet med same- og urfolksrett som sentrale fagområder. Han er også dokumentarfatter og fotograf med en lang rekke utgivelser bak seg. Den siste er Gjennom Sibir med Nansen på Orkana (2014).

Forfatteren presenterer boka, Ande Somby kommenterer den og Zoia Ravna viser film fra det forfatter omtaler som det mest bemerkelsesverdige slaget i amerikansk urfolkshistorie. Fra Little Bighorn til Standing Rock : en moderne indianerhistorie. Ravna, Øyvind.

700 mand. I alt 268 af disse, inklusiv Custer, blev dræbt i slaget mod sioux-folket (Lakota-stammen og disses allierede, herunder Cheyenne-stammen). Kjøp Fra Little Bighorn til Standing Rock fra Bokklubber I De forente stater er det 573 unike urfolk og urfolksgrupper.

RELATERTE BØKER