Grautmål

Grautmål - Øystein Vangsnes, Arve Uglum | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øystein Vangsnes, Arve Uglum
DIMENSJON
8,71 MB
FILNAVN
Grautmål.pdf
ISBN
6909039739001

BESKRIVELSE

Er du ein igraol? Har du ein god kodde i sofaen, for det er vel fønøne når du ligg og dusmar? Brukar du å få vårgjæle om våren når du sit i bakkel.ggja i ei orgjæle? I 2006-2008 sende NRK Sogn og Fjordane programserien "Grautmål: Hyllest til dialektord frå Sogn og Fjordane" der innringjarar i samtale med journalist Arve Uglum presenterte og forklarte ord og uttrykk dei kjende frå eige talemål. I bokversjonen er dialogen mellom heimelsfolka og Uglum gjengitt i talemålsnær form. Deretter gir språkvitar og systrending Øystein A. Vangsnes fyldige kommentarar til og omkring orda og talemålet basert på tilgjengelege kjelder og eigen kjennskap til dialektane i fylket.

Vi har nemleg ei dotter på drygt åtte månader som stort sett berre seier «OooOOææææhhh» og «Mmmmmm». Kanskje eg skal nytte sjansen til å lære både ho og fireåringen vår nynorsk framfor bokmål. Han let seg ikkje stoppe av nedlatande kommentarar om «grautmål» og «hipstermål».

- Nokon tykkjer det er heilt forferdeleg, men eg tykkjer det er heilt greitt, seier Øystein Vangsnes. Han er professor i nordisk språkvitskap ved Universitetet i Tromsø, og skreiv boka «Grautmål» saman med Arve Uglum for fire år sidan, […] Sunnfjordingen som flytta til Sogn og fekk grautmål servert - Ho hi ha ho men han hin han hakje han! ...

RELATERTE BØKER