Wichmann motorfabrikk

Wichmann motorfabrikk - Jane Særsten Jünger, Lars Mæland, Sindre Nilsen, Ingvild Sjo | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jane Særsten Jünger, Lars Mæland, Sindre Nilsen, Ingvild Sjo
DIMENSJON
12,2 MB
FILNAVN
Wichmann motorfabrikk.pdf
ISBN
3477293108419

BESKRIVELSE

Tema for Sunnhordland årbok 2018 er Wichmann motorfabrikk og motorproduksjon i Sunnhordland. Soga om Wichmann Motorfabrikk er eit lappeteppe som vanskeleg lar seg sy saman. Tida før- og etter den første motoren er det skrive lite om. Dei var nok meir oppteken av å laga motorar enn å dokumentera det som blei gjort. Forteljinga om Wichmann byggjer difor på mange ulike kjelder, nokre skrivne og nokre munnlege, anekdotar, lydbandopptak og intervju med tidsvitne. Med dette som bakgrunn ynskjer forfattarane og redaktøren velkommen til ei reise gjennom ei viktig lokal- og nasjonal norsk motor- og industrisoge.

Det tyske namnet «Wichmann» kom inn i Haldorsen-familien frå Fitjar og vart brukt som namn på den nye motoren. Wichmann-motorane var enkle og robuste, og hadde ein konstruksjon som gav dei fleire hestekrefter enn dei var selde for. Motoren til MK Faxsen.

1915 Finnøy motorfabrikk. 1918 Handelskalender.

RELATERTE BØKER