Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk

Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk - Anne Lene Lie | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Lene Lie
DIMENSJON
8,72 MB
FILNAVN
Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk.pdf
ISBN
8334954199505

BESKRIVELSE

Det vi i dag anser som gourmetmat har røtter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa. Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Renessansen var både fargerik og ekstrem, verdslig og fornyende. Det sanselige var et viktig element i både kunst, arkitektur og eksperimentering innen kokekunst. Gjennom måltidet skulle alle sanser tilfredstilles, ikke minst det visuelle. Kunstferdige mat.installasjoner ble bragt fram til musikk fra innleide orkestre. Renessansens kokekunst i Skandinavia var ikke, som alminnelig oppfattet, primitivt og lite spennende, men tvert i mot kunstferdige tillaget og anrettet med eksotiske råvarer og krydder importert fra alle verdenshjørner. Hva har egentlig Peter Wessel Tordenskiold med dette å gjøre. Som 1700-tallets dristige og arrogante sjøkaptein, kombinerte han sine krigertokter mot svenskene ved å gjøre seg rik på kapring av krigs- og handelsskip han tok som prise. Skipshandelen var selve hovedpulsåren fra fremmede havner og inn til Skandinavia, der eksotiske varer fra Middelhavet, Østen og Afrika skulle tilfredsstille den kresne og kravstore gane blant adel og nyrike. Velkommen til en historisk matreise! Anne Lene Lie har gitt ut flere bøker, blant annet om matkultur, urter og medisinplanter. Hun har drevet vingård i Italia og serveringssted ved den italienske Riviera. Hun bygget opp og drev Trollviken gjestegård i Nordland hvor nettopp historisk mat sto på menyen. Per Heimly, kjent fra flere tv-produksjoner som kjendisfotograf, har hatt samarbeid med Anne Lene Lie på tidligere bokutgivelser om mat og urter. Nå serverer han oss de kondisjonertes matretter sett gjennom kameralinsen, tilrettelagt av forfatteren og i samarbeid med flere kjøkkensjefer.

Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Rundt 400 år f.kr var det som er dagens Hellas et område bestående av en rekke fragmenterte bystater som kjempet om makt og økonomisk posisjon. Samtidig fungerte deler av regionen til en viss grad som en føderalstat under ledelse av Athen, spesielt når sterke fiender fra Persiaemperiet eller den mektige militærstaten Sparta, som kontrollerte den sørlige delen av den greske halvøy ... At kirken hadde makt over folks dagligliv ved å ha en rekke regler, at de kunne dømme i saker som angikk kirkens lære, at de hadde en sterk organisasjon og stor økonomisk makt blant annet som en følge av kirkeskatten, tiende, lå til grunn for kirkens maktposisjon.

Variert forfatterskap og mer enn 20 år som dokumentarforfatter, som innovatør og grûnder, både her hjemme og ute, benyttes ofte som foredragsholder, veileder, konsulent for forlagsbransjen og som kursholder for private organisasjoner, høyskoler, reiseliv. DESCRIPTION:Fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkken.\nEr det på tide å glemme den trauste husmannskosten og i stedet hente litt inspirasjon fra adelens og overklassens ekstragavante gjestebud?Slik innledet Dagbladet omtalen av boken "Hva hadde Tordenskiold i lasten?"av forfatter Anne Lene Lie \, illustrert av fotografen Per Heimly.Denne boken handler om ... Kjøp Hva hadde Tordenskiold i lasten? fra Bokklubber Det vi i dag anser som gourmetmat har røtter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa. Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Kjøp Hva hadde Tordenskiold i lasten? fra Tanum Det vi i dag anser som gourmetmat har røtter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa.

RELATERTE BØKER